BOUWKUNDIGE TEKENINGEN

De bouwtekening is de rode draad in het bouwproject.

Voor het bouwen of verbouwen van een gebouw is het wenselijk dat er een bouwkundige tekening wordt gemaakt. Een bouwkundige tekening zorgt er voor dat de opdrachtgever beter inzichtelijk heeft in hoe het gebouw er uit komt te zien en wat er van de aannemer verwacht mag worden. Op een bouwtekening staan onder andere alle afmetingen en de gebruikte materialen van een bouwwerk. Het is van belang dat er een bouwtekening aanwezig is als je gaat bouwen of verbouwen.

Voor het aanvragen van een Omgevingsvergunning heb je een bouwtekening nodig, maar ook als er geen vergunning nodig is, is het ten zeerste aan te raden bouwtekeningen te laten maken.

Als je een verbouwing wilt gaan uitvoeren die vergunning plichtig is dan moet er een bouwtekening van de bestaande en nieuwe situatie worden aangeleverd bij de gemeente. Met het indienen van de bouwtekeningen maak je aan de gemeente inzichtelijk dat het bouwplan voldoet aan het Bouwbesluit en de aanvullende regels die gelden in een bepaald gebied.

Voordat een aannemer een offerte kan opstellen voor de werkzaamheden moet duidelijk zijn wat er gebouw gaat worden. Een bouwtekening geeft hier inzicht in. Met de bouwtekening die wij aanleveren kan een aannemer een duidelijke offerte opstellen. Daarnaast is een bouwtekening een communicatiemiddel tussen de opdrachtgever en de uitvoerder. De bouwtekening is de rode draad in het bouwproject. Samen met een technische omschrijving en de bouwtekening kunnen er geen mistverstanden ontstaan, want alles is duidelijk vastgelegd zowel op tekening als in de technische omschrijving.

Er zijn veel verschillende onderdelen die vallen onder een bouwtekening, dit zijn de meest voorkomende; gevelaanzichten, doorsnedes, plattegronden, principe details en situatie tekeningen.

Interesse? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Begin met chatten!
Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?